meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


Grondenrechtenvraagstuk staat 2 mei op agenda parlement garandeert Bee – ABC Online Nieuws

Vandaag hebben de VIDS, VSG en KAMPOS een collectieve verklaring overhandigd aan het parlement. De verklaring gaat over standpunten met betrekking tot de Raamwet Collectieve Rechten der Inheemse Volken en Tribale Volken geamendeerd op 31 januari 2023. In februari hebben de organisaties een krutu gehouden te Powakka over veranderingen die zij graag zien in de conceptwet. De kapitein van Hollandse Kamp Sergio Jubithana wees erop dat grondenrechten mensenrechten zijn. Daarom staan de groepen erop dat de staat Suriname deze rechten erkent en respecteert. De verklaring is in ontvangst genomen door parlementsvoorzitter Marinus Bee. Bee heeft de garantie gegeven dat de behandeling van de wet op dinsdag 2 mei op de agenda staat van het parlement.

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: