meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


De ontmenselijking van de politiek | Christiaan Alting von Geusau

Ad Verbrugge in gesprek met rechtsfilosoof Christiaan Alting von Geusau, in aanloop naar de parlementaire enquête over het coronabeleid. Tijdens de coronajaren namen experts en modelleurs het over van de politiek. In beginsel leek het kabinet een liberale koers te willen varen, maar al gauw zwichtte het, onder druk van de samenleving. Lockdowns en mondkapjes volgden, in plaats van een fundamentele reflectie. Iets vergelijkbaars zien we in het debat over stikstof. “Politici verschuilen zich achter modellen” Een gesprek over grondrechten, de liberale orde, een giftige vermenging van belangen en het hooghartige idee dat we een virus kunnen verslaan. “We zijn gered door omikron” —

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: