Met deze toevoeging is de piramide van Maslow nog steeds actueel. Als je een sterk merk wilt bouwen, dan kun je niet om de behoeften van je klanten heen. Wat drijft ze, wat motiveert ze? De veelgebruikte piramide van Maslow is nog altijd een prachtig model om mee te werken. Zeker met deze nieuwe toevoeging, die van zingeving. Hoe zet je deze piramide in voor je merk en je marketing?
Abraham Maslow was een Amerikaanse psycholoog die in de vorige eeuw zijn baanbrekende behoefte piramide lanceerde. Waar anderen psychologen naar de probleemkant keken, richtte Maslow zijn blik op wat mensen motiveert. Wat maakt ze gelukkig, welke behoeftes hebben ze en wat drijft ze? Maslow werd in 1908 geboren in New York.
Zijn theorie maakte Maslow visueel in de vorm van een piramide. De behoeftepiramide bestaat uit 5 treden, waarbij de onderste laag de basisbehoeften zijn. De ontdekking die Maslow deed is dat je pas naar een hogere trede kan als een behoefte is vervuld.
De theorie van Maslow gaat uit van het individu en is erg ‘ik gericht’. Er gaan stemmen op om een extra trede aan de piramide van Maslow toe te voegen. De trede van zingeving. Steeds meer mensen voelen een leegte. Ze willen ook iets voor de ander betekenen. Een groter ideaal nastreven. Bijvoorbeeld het bestrijden van armoede, slavernij of oneerlijke verdeling.
Steeds meer bedrijven en merken zijn bezig met zingeving. Met Business to Society. Als bedrijf kun je echt impact maken en van de wereld maken een betere plek van maken. Hoe geef je dan zin aan je merk of bedrijf? Een paar mooie voorbeelden.

Geef een reactie