meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


De bevolkingsexplosie: waar eindigt het?

In deze eerste aflevering zetten we de schijnwerpers op een wereld die richting de 9 miljard mensen beweegt – of zelfs nog meer. Hoe ziet onze wereld er uit in 2100?

In de tweede aflevering hebben we het over megasteden, met soms tientallen miljoenen inwoners. Het is de toekomst op het snel groeiende Afrikaanse continent, dat aan het eind van deze eeuw naar verwachting 40 procent van de wereldbevolking zal herbergen. We bezoeken Dar es Salaam, de grootste stad van Tanzania en één van de snelst groeiende steden in Afrika.

Alevering drie gaat over een uniek moment in de moderne geschiedenis: voor het eerst telt het jonge India meer inwoners dan China, dat razendsnel vergrijst. Hoe gaan beide landen met deze nieuwe realiteit om? We duiken in de verbluffende cijfers over de twee giganten van Azië en spreken jonge Indiërs en Chinezen over hun toekomstplannen.

Waarom zijn Afrikaanse landen zo slecht vertegenwoordigd in internationale organisaties? Wat gebeurt er als de bevolking van Palestina straks verdubbelt? En ambiëren jonge Afrikanen echt allemaal een toekomst in Europa? In de slotaflevering van onze serie over bevolkingsgroei kijken we naar de impact van de groei op de onderlinge verhoudingen in de wereld.

Volg ons ook op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwsuur/

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: