meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


IMF-deal zorgt voor discussie in parlement – ABC Online Nieuws

De Nationale Assemblee kwam gisteren in openbare vergadering bijeen. Het stellen van vragen aan de regering over de actuele situatie en het beantwoorden van de regering op de door De nationale Assemblee gestelde vragen stond op de agenda.

De NDP’er Ashwin Adhin had het woord gevoerd en een uiteenzetting gegeven over de deal met Oppenheimer die naar zijn zeggen heel nadelig is voor het Surinaams volk en komende regeringen. Hij sprak van een rip off deal.

“Wij bedanken die waarzegger, want zijn vuil wordt pikinso pikinso opgeruimd. En hij moet dankbaar zijn dat dat gedaan wordt”. Zo antwoordde ABOP-fractieleider Obed Kanape Ashwin Adhin. Na de uitspraken van Kanape ontstond er tumult in de vergaderzaal.

De situatie escaleerde verder toen Adhin naar een persoonlijk feit vroeg hetgeen geweigerd werd door waarnemend voorzitter Harriet Ramdin. Volgens Ramdin heeft Kanape niemands naam genoemd. De vergadering werd uiteindelijk verdaagd naar een nader te bepalen datum.

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: