meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


Hersenbloeding

Het grote probleem bij hersenbloedingen is dat de schedel een dichte kist is en het bloed bij een hersenbloeding geen kant op kan. De druk bouwt daardoor snel op en de hersenen kunnen maar één kant op, namelijk waar het gat waar het ruggenmerg naar beneden loopt. Daar zit de hersenstam, de medulla, met al onze vitale functies zoals ademhaling, hartslag en bloeddrukregulatie. Deze zullen uitvallen als er teveel druk op komt, oftewel de patiënt overlijdt. Vandaar dat hersenbloedingen, eigenlijk in welke vorm dan ook, allemaal gevaarlijk kunnen zijn als de druk te veel opbouwt.

🤓 Juf Danielle Academie: https://www.jufdanielleacademie.com

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: