meneer Soemo

Een lange weg begint met de eerste stap… Nieuwsknipsels


MINISTER MATHOERA: “MEER PRIORITEIT GEVEN AAN WOMEN PEACE AND SECURITY AGENDA”

Op 16 en 17 mei organiseerde de South Dakota National Guard (SDNG) in samenwerking met het ministerie van Defensie een Women Peace and Security Conference (WPS) in de Banquet Hall van Torarica. Het thema voor de conferentie was: “Womens Leadership and Inclusion”. Hoewel het aantal vrouwen betrokken bij veiligheidsdiensten, niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) en andere sectoren in Suriname toeneemt, is dit volgens minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie bij lange na niet genoeg. Vooral bij posities waarbij besluiten genomen moeten worden, is het aantal vrouwen heel erg laag. “Bij het ministerie van Defensie hebben we 425 vrouwelijke medewerkers, ruim 10 procent van het totaal personeel. Hiervan zijn 67 officieren, 57 onderofficieren, 178 manschappen en 120 burgerpersoneel. Wij als leiders hebben daarom de taak en verantwoordelijkheid om de WPS-agenda meer prioriteit te geven en beleid te maken zodat het aantal vrouwen binnen de organisaties toenemen”, benadrukte de bewindsvrouw. Het ligt in de bedoeling om de WPS-agenda uiteindelijk volledig te incorporeren in het defensiebeleid.

Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: