Nederland

Geschiedenis | international EarthNederlandSurinameHet ArchipelDuitslandItaliëNoord-AfrikaZwart AfrikaIndusMidden-OostenChinaIndo-ChinaJapan

Vandaag de dag

Opstand in de Lage Landen

De Republiek

Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw is een periode in de Nederlandse geschiedenis die goeddeels samenvalt met de zeventiende eeuw. De noordelijke Nederlanden, die samen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden vormden, maakten een bloeiperiode door op gebied van handel, wetenschap en kunsten. Ook wat betreft haar politieke en militaire macht (vooral ter zee) nam de Republiek in de wereld een vooraanstaande positie in.

WikipediA, nov 2020

Nederlands Indië

Ook bekend als Achter-IndiëNederlands-Oost-IndiëOost-IndiëIndië, of informeel als de Oost, was vanaf 1816 de gebruikte officiële benaming voor alle in de Indische Archipel door de Nederlandse staat gekoloniseerde gebieden die in de jaren twintig van de vorige eeuw de omvang kregen van het huidige Indonesië. De indertijd gebruikte officiële schrijfwijze was Nederlandsch-Indië. In het Maleis luidde de naam Hindia-Belanda; de term “(Ons) Indië” werd met Tanah Hindia weergegeven.

WikipediA – aug. 2019

Koloniaal Suriname

20-e Eeuw

Tweede Wereldoorlog

Post-koloniaal