Ontwikkelingspsychologie

Mensenkennis | Algemene ontwikkelingBegrippenCommunicatieleerErvaringGroepsdynamicaMediaLichamelijke aspectenNumerologieOntwikkelingspsychologieStromingen in de psychologie

Ontwikkelingspsychologie


Wat als je kleuters vraagt een raketbouwer te tekenen?

In deze klas krijgen de kinderen de opdracht om een raketbouwer te tekenen. Houden kleuters zich al vast aan stereotypen? Tekenen ze een man of een vrouw?

Waarom doen pubers zo vaak domme dingen?

Telkens opnieuw lijken ze zich weer gigantisch in de problemen te werken: pubers. Ze doen hun best om de grenzen op te zoeken en zijn een kei in het nemen van domme beslissingen. Waarom gedragen pubers zich toch zo? Professor Eveline Crone is dé expert als het gaat om het puberbrein. In dit college vertelt zij jou waarom we in deze levensfase een kei zijn in het nemen van ondoordachte risico’s en waarom een beetje rebels gedrag uiteindelijk nodig is om jezelf te ontwikkelen tot succesvol persoon…

Jongeren zijn narcistischer dan ooit – klopt dit wel?

Vloggers, talentenjachten, selfies, het lijkt wel alsof jongeren tegenwoordig veel narcistischer zijn dan vroeger. Een wetenschappelijke studie lijkt deze constatering te onderschrijven. Maar wie beter kijkt, ziet er dat er iets heel anders aan de hand is.

Hoe werkt hypnose?

Uitleg over wat hypnose is, hoe het werkt en hoe het normale bewustzijn en onderbewustzijn werkzaam zijn met betrekking tot hypnose.