Lichamelijke aspecten

Kelompok | MensenkennisNetwerkBelangrijke dagen

Mensenkennis | Algemene ontwikkelingCommunicatieleerErvaringGroepsdynamicaMediaLichamelijke aspectenNumerologie – Ontwikkelingspsychologie – Stromingen in de psychologie

Lichamelijke aspecten | AnatomieDrugs – Medicatie – Micro-organismenVoeding

Het menselijk lichaam (Latijn: corpus humanum) is het fysieke geheel van de mens, al wordt ook de geest wel gezien als onderdeel van het lichaam. Van belang hierbij is de bouw van het lichaam, de anatomie, de functies daarvan, de fysiologie, en de processen daarbinnen, metabolisme of stofwisseling.

Geen pillen, maar voeding bij ADHD

Waarom moet je fastfood eten als je ziek bent?

EIWITSHAKES: NODIG VOOR EEN SIXPACK?

Eiwitshakes, proteïneshakes, eiwitpoeder, kipfilet of gewoon kwark? Wat heb je na het sporten nodig om dat felbegeerde lichaam mét sixpack te krijgen? Jeroen sprak met eiwitshake-goeroe Johhny Fernand die alles weet over proteïne en eiwitten. Ook vroeg hij een sportdiëtiste wat je lichaam en spieren écht nodig hebben.

Waarom krijgt je geen autisme van vaccins?

De mazelen zijn opnieuw in opmars. Omdat minder mensen zich laten inenten. Volgens sommigen krijgen kinderen er autisme van, anderen menen dat al dat vaccineren zou helemaal niet goed is voor je afweersysteem. Nochtans is het geen kwestie van geloven in vaccins, want de feiten zijn er. Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) zet ze op een rijtje. Wat is onzin en wat klopt?